Obediència canina personalitzada i en grup

Uns dels problemes que ens trobem sovint amb els clients que venen a Dracan, perquè volen fer ensinistrament en obediència o en modificació de conducta, és que el gos no atén a les ordres del seu guia humà. Sembla que sigui sord, ens diuen moltes vegades.

Perquè un gos no faci cas al seu amo és que d’ençà que s’han ajuntat als seus camins no hi ha hagut unes pautes clares. Ensinistrar en obediència és quelcom que hauria de ser obligatori per a tots els propietaris. Tenir un gos obedient que respon ràpidament a les ordres bàsiques (vine, seu, estira’t, quiet) pot evitar molts accidents especialment si vivim en una societat on la ciutat està pensada per humans i no per a que hi visquin gossos.

Una bona obediència és la base per practicar després qualsevol disciplina. Que el teu gos no estiri de la corretja, que li puguis dir vine i respongui amb estímuls tan forts com un altre gos que corre davant seu, o que el puguis deixar quiet mentre t’allunyes per fer qualsevol cosa, son accions que es poden aconseguir ensinistrant el gos amb paciència i temps.